Mammografi

Idag va jag på mammografi. säger bara stackars tudor.. vilken bahandling de fick. och jag kan säga att de va inte de trevligaste bemötande jag fick.. Jag är kanske en ganska öppen människa.. kan skämta om de mesta och ibland hamnat skämten "under bältet" men för de betyder inte de att jag är helt hemsingslös.. 
Jag kan i vissa situationer blir obekvam och idag va de en sån situation,,,de är ju brösten so  skaröntas i en mammografi,,, och brösten ska vara bara,,, en stituation jag direkt blir obekväm i...att stå halv naken inför en främmande männsika,, hon puttade fram mig drog i mig och s´konstaterade Åh va du är stel" jag skarade att efter som jag aldrig gjort detta innan så vet ju inte jag hur de ska gå till
hon tittade på mig tog tag i tudan och pressadem verkligen pressade in de ..och undet de två minuterna hant jag tänka "de a långa inan hur långa är de efter detta behandlin..
 
hon tyckte jag va lite stek och jag sa att de är första mammon för mig..sa åt henne att jag visat inte mina tuder hur som... jag är kanske lite prydd i de avsendert...nu kommer de en veckans plåga innan svarrt kommer....
 
men trotts surtant på mammon sp har de vara en bra dag
 
 

rullehjul Handskar och rullebugg

Lucas har manuell stol och elstol.. De  känns som de stänidgt är någon pågång med någon av stolar av stolarna.. De har varit utprovning av en till som han har på ovanvåningen.. allt för att så mycket som möjligt ska vara tillgängligt för lucas.. De har varit justering av elstolen och trix med bålstöd.. 
Nu är de så att Lucas vill köra sin manuella stol mera, han har ganska så begränsad rörlighet o sina armar och händer men kan är en kämpe så han kämpar och han vill.. han vill ju vara så självständig de bara går..
rullisen anpassas med olka stöd för att lucas ska sitta så bra som möjligt men vara sak väger.. och vikt på vikt blir tungt.. tungt för lucas att rulla.. så allt ska vara så lätt som de bara går..
Hjulen är någon som väger mycket masiva hjul är praktiskt.. man slipper kolla luften hela tiden.. men massiva hjul väger mer.. så lucas har nu kommit fram till att lufthjul är bäst för honom då de rullat lättast... problemet nu är att lucas får sår av fästena av drivringen på hjulen.. de sitter liksom för nära så lucas hinner inte ta bort händerna innan de slår till honom... vi har letat handskar ett tag,, och de är inte de lättaste att hitta "hela" med typ antiglid i.. Vi hittade efter mycket letande crosshandskar... men de hjälper bara lucas de kommer inte att skydda hans fingrar..
jag pratade med sjukgymansten som nu ska kolla upp olika drivringar och lucas chans att få spiderhjul.. hjul som är ytterliggare lättare och u lucas tycke tuffare,,
 så nu vänar vi på detta...
 
en annan sak är att vi nu fått bekräftelse till BRH  de blir vecka 17 och 18.. Lucas fick oxå kallelse till att få Botox och göra en könig operation.. Nu vet vi inte hur de blir... för om operatinen stör honom för mycket kommer BRH inte ge så mycket som vi hoppas på men om operationen inte blir av kommer hans spändhet störa honom ännu mer..
så nu jagar vi ortopeden för att kolla när lucas kan få nästa tid om vi ombokar..
 
De är mycket som ska klaffa i lucas och vårt liv..
 
Lucas behöver ju ha div saker med sig när man är iväg... när vi va på hjälpmedel till "hittade" vi en liten väska som man kan ha hängande på rullisen och där med ha sakerna med sig alltid...vädligt bra och praktiskt tycker mamma...
Idag på stan hittade lucas en väska han skulle vilka ha.. en fjälräven mini...
får väl se vad som kommer i paketet på födelsedagen:-)
 
 

Härliga helg

 
 
 
 Äntligen är bubblet uppe igen...Underbart...
Måste dock investera i en ny.. dettalilla vardagslyx är vädligt betydelsefullt för oss.. och speciellt för lucas och hans spända kropp.. varma bad och bubblor är bra för honom.. 
 
sen är de väldigt mysigt att sitta där när de börjar mörkna ..sitta där och småprata lite och bara koppla av.. efteråt är man varm i hela kroppen och man känner sig avslappnad..
 
 
Nu är de söndag igen.. man lite summerar veckan som varit och förbereder sig för veckan som kommer..
På fredag är de dax fär mig att äntligen komma till Ortopeden med mitt knä.. Hoppas på ett bra läkarbesök :-)
 
Kampar på med min rockring här hemma och försöker få lite smidighet i denna kropp.. den är fan inte lätt att väcka..:-)
 

Minns dagen varje dag

Dagar kommer dagar går..dagen den 20 mars 2007 lever jag om många gånger om..
Dagen då de stod klart att min fina storebror inte fanns länge.. dagen då han försvann... dagen då han hittades död..Tomheten är otroligt stor och sorgen vädligt sorglig..frustationen över att de bara är så här de är har givit mig många sömnlösa nätter.
hjärtat gick totalt precis i sönder och de har inte blivit sig likt igen...
men de är klart man lever vidare.. tiden läker inte såren de skapas en ruva/en skorpa som lätt lätt slås upp..
Min bror blev precis 40 år.. hans korta liv gör de ännu svårare att accepteta, vilket jag aldrig kommer att göra..
 
Idag är de sju år sedan... så länge men ändå så nära.. känns som de va förra veckan samtidigt som de verkligen känns länge sedan jag hörde eller såg min fina bror.. 
Livet är inte alltid så rättvist.. 
 
 
 
 
Min älskade bror..
jag saknar dig så de gör ont. de går inte en dag utan att jag tänker på dig...
de är så orättvist att du inte fick se och uppleva mera... att dittliv skulle sluta vid 40 år 
jag saknar dig.. jag behöver dig. 
Jag gör vad jag kan för att leva vidare,, jag vad jag kan för att trotts saknaden skapa mig ett bra liv.. jag et att de är de du skulle vilja..
du vill att alla ska vara lyckliga och att alla ska ha de bra.. 
du ville alla väl och du va en god bror och en god medmännsika..
.. de är jävligt tomt utan dig..
idag i går och i morgon

Lets Dance

Sitter och kollar lite på Lets Dance.. och bara känner hur mycket jag saknar de.. Fan vad kul de är att dansa.. Jag hoppas att jag kan börja igen att de ska funka med schema så man är ledig och kan..
 
Jag och lucas dansade oxå... rulledans.. så himla kul.. jag älskade varje stund av de..
 
 
 

Hoola Hoop

Har ju ett tag tänk att börja träna.. har tyvärr ett knä som ställer till de för mig..
Sjukgymnasten vill inte göra något förrän jag varit på ortopeden.. och till dem har jag inte fått tid förräm 28 mars
Inte heller på Gymmet ville man att jag skulle göra något förrän de tittat på mitt knä..
så de 'bara att vänta..
Har dock fått lite övningar att göra hemma och då tänkte jag Hoola Hoop. Rockring.. och de är misann jobbigare än man tror.. och ganska så svårt..
Men jag ska kämpa med detta.. och hoppas att jag snart kan kasta mig in i träningsvärlden..
 
 

Måndag

Idag har de varit en typisk måndag... Började dagen med strul blev sen.. ut i bilen upptäcg till jobbet. tänker FAN jag måste tanka... inom macken Tack o lov inte så mycket folk.. tanka.. startar bilen.. Inget händer.. provar igen inget händer.. Tänker va fan är detta.. får hjälp av en herre att putta bort bilen .. ringer volvo assistans de kommer inom en timme..tänker att jag måste till jobbet innan så.. ringer hannah inget svar ringer alex inget svar.. ringer lucas ass jimmie som jobbar med lucas.. jo han skulle bara fixa så lucas kom till skolan sen kom han.. Tack.. körde mig till jobbet... under tiden fixar med hyr bil... den kan hämtas kl 9..toppen ...  Assistans ringer.. bilen startade när dom kom dit... denna bil spelar mig ett spratt.. upp på jobb.. ringer och avbokar hyrbil.. probem hur ska jag få hem min bil och hur ska jag komma hem... Jimmie hämtar en kompis till sig som snällt kör hem bilen,. Dogge får hämta hem mig..
 
hela dagen har liksom varit utan gnista.. bara jobbigt och jag har känt mig oengagerad.. lite irriterad och OFF.. 
 
ja man har väl sånna dagar oxå..
 
nu i kväll känner jag lite lätt huvuvärk.. de blir en tidig kväll i kväll..
 
 
 

underbar helg=positiv energ

Åh vilken unerbar helg jag har fått vart med om..så underbart.. I fredag va de så myckigt väder,sonen slutade en timme innan så han och jag va ute i trädgården och krafsade lite.. plockade upp lite hundbajs och va allmänt flitiga,, sen när Lucas åkt med sin ass till styrketräningen så städa jag där inne.. tänk att lite sol och lite friskluft ger en så mycket energi..de blir slisom så mycket lättare på något vis..
När sonen ko hem från sin träning så tog han och ass tag i pantbiten.. de är så här att Lucas skulle vilja ha lite mera fickpengar.. och jag har lite den filosofin att man kan inte bara få och få.. inte ens lucas bara för att han sitter i stol.. utan precis som med flickorna så blir de PET flaskorna som blir extraslantar...
Lucas ass hjälpe honom.. och de va härligt att se hur de smarbetade i hop sig och fick tre sopsäckar med PETner tll affären och en lycklig son kom hem med 200 kr extra ..
jag hade dragit i gång fredagsmiddagen och de blev tacorollar och jisses vad jag hade glömt hur gott de va..
kvällen avslutades med fotbad för mig och sonen och Lets dance... Kollade på de och insåg hur mycket jag saknadr dansen.. saknar den sjuk mycket...
 
Lördag skulle lucas sova över hos sin mellan storasyster..vi skulle dit och fika med.. jag ville klart se hur hon fått de hur hon bor.. hon hade fått de jätte fint och mysigt.. verkligen de har inte bott där sålänge men de va jätte fint...
de va en spec känsla att jag skulle åka hem till min dotter och fika.
i hennes hem.. min lilla flicka..
 
men de värmde i mitt mamma hjärta att hon har de så fin.. kanske detta gör mig mindre oroligt , vetskapen om att hon har de vettit...
 
efter fikans hos hannah och alex så körde vi hem igen och inväntade vårt beök... Mia och ronny skulle nämligen komma våra absoluta bästa vänner och vi skolla kolla mello dricka lite drinkar och bara vara oss utan barn nu när de inte va några hemma,
vilken kväll.. de va länge sedan jag skrattde så mycket.. att få umgås med en männsika där man kan vara sig själv helt totalt de är underbart... kvällen gick så snabbt... vips va kl 0130 
 
idag va man då lite hängig.. en del sleten som man är efter en härlig kväll...
lucas kom hem tidigt... nja tidigt o tidigt kl 1230 och sen kom sophie hem och sen kom Hannah med sin lillasystre cassandra och sen kom lucas andra ass.. så mysigt med allt detta folk.. 
 
vi grillade och dukade inne i storarummet.. man borde ju suttit ute o käkar men vi har inte tagit fram utemöblerna än.. så de fick bli inne..
så trevligt... de va verkligen länge sedan jag hade så här revligt en hel helg..
 
Hannah och Alex ska sova över här och jajg sitter här kl 'r halv ett på natten jag borde sova för jag ska upp med toppen i morgon.. men de är så ljuvligt att ha dom hemma.. underbart att höra ljud från ovanvåningen.. höra skratt och fniss..
 
Är väldigt stolt och glad över mina barn ... är extra stolt över Hannah o Emma som flyttat till eget och att de klarar av de så bra.. de bor fint bäggge två har de ordentligt hemma...
ändå måste jag erkänna jag saknar er som fan här hemma... jag saknar era tjafs jag saknar påminna er om att släcka tv jag saknar våra prat.. jag saknar er som fan... de är stundvis väldigt tyst här

tankar en söndag

då va de söndag igen.. veckan har ett slut och en ny står i startgroparna.. Denna veckan som gått har bjudit på lite av varje..
I fredags va jag och lucas hos Handkir. på HAB Lucas är vädligt spänd i hela kroppen.. han får ju Botax med jämna mellanrum men de senaste åren har han inte behövt i sina händer. Men nu har han blirvit mer spänd och kan inte sträcka ut sina fingrar helt. Nu har handkirurgerna tittat på de och de vill prova att spruta Botox även där..
Lucas äter Baklofen, en medicin som ska ta bort spacisiteten men den har inte så bra effekt på just händer.
Lucas ska ju få Botox i sina ben nu i vår och då samkör man de. Man kan inte spruta först i händerna och sen i benen utan de är den gemensamma dosen som gäller..
Lucas som är ganska så insatt i sin situation så han valde att börja spruta i ena handen. För om han tappade för mycket ork så vill han inte riskera att göra de i bägge sina händer, Smart kille.
I benen vet han ju hur de blir, oftats så han tar i bägge där. Och framför allt har har förtoende för den läkare som ska spruta och de är viktigt..
Förra gången Lucas fick Botox i benen gjordes de med Lugnande och lustgas. de blev kanon. Läkaren va helt ljuvlig. När lucas va så där lagom go av lugnande medicinen, Midacelam så började lucas sjunga I natt jag drömde. de va på fredsdagen och läkaren va inte sen att haka på så där stod dom och sprutade Botox till I natt jag glömde..
Underbart...
 
Innan när Lucas fått botox så har hans sövs.. de har gjorts i narkos. och de är ju inte bra att få narkos för ofta så detta altenativet blev kanon..
 
Lucas har oxå fått för sig att han vill prova qi-giong*stavas*  han har varit i väg på detta tre gånger nu och tycker de kul..
Idag va jag med och de är ju mycket rörelser med händerna och de är bra för lucas. de va ju en dag stå och lite gå men lucas kan ju fucosera på sina armar..
 

Lucas har även utlyst en tävling här hemma.. han ska lägga om sin kost och tycker mamma oxå ska göra de..sen ska vi se om 5 månadern vem som får bäst resultat..
ja jag får ju hänga på.. allt för barnen.. jag hade ju tänkt att börja gymma så varför inte.. gymmstarten har dröjt på grund av sjukdom men nu hoppas vi att bacillerna håller sig borta från Neverland..
 
 
Lucas va ju ganska så rejält sjuk för två veckor  sedan.. han hade jätte svårt med sin andning.. de är mycket bättre nu men han måste blir bättre på att inhalera när han inte är sjuk.. och just nu är som sagt lucas vädligt trotsig och vill inte alls för som mamma säger. Men vissa saker måste man så inhalationena är icke frhandlingsbara... inte PEPmasken heller.
tror han vänjer sig..
 
 
för mig denna veckan har de varit lite extra arbete.och massa ont i mitt knä..blir tokig om jag inte får någom hjälp snart... kommer bli galen
 
nåväl.. vi ser fram emot nästa vekca,, de blir frissan besök och jag hoppas att de blir en bra vecka..

Tattos

 
 
Jag tillhör dem som har/är tatuerad. jag tycker tatueringar är snygga och jag älskar historian bakom som en del har..
En del har en tatuering bara för att man gillar den, som typ en tribal.. de är ju oftast bara ett snyggt eller coolt mönster..
De tatueringarna jag har har betydelse för mig.. 
Min första är Nillan och har jag i svanken... Nillan är jag.. min bror kallade alltid mig Nillan så Nillan är jag..
Jag har tre stycken hjärtan sidan om... ett för mamma ett för pappa och ett för min bror.. de är så saknade 
 
 
Min andra tatto sitter på benet.. 
de är mina barns första bokstav i namnet.. Emma Hannah Sophie och Lucas.. Nu har jag satt ditt ett S för lilla Sixten..
 
 
Min tredje tatto 
 
 
 
En påminnelse att man ska leva livet levande.. Att man ska fylla dagrna med liv och glädje att livet går inte i repris..
 
 
 
Min fjärde..  min man min kärlek min livskamrat.den jag vill vakna upp med varje morgon och den jag vill somna med varje kväll..
 
 
 
 
Min femte.. en lotusblomma på foten men texten Varje steg ränkas.. och så är de.. allt i detta liv gills.. även felstegen ...
 
Min stjäte tatto... en vingklipp fjäril.. man säger att lyckans fjäril sätter sig på den som har tid att vänta.. och jag tror att vi alla är en vacker fjäril men vi har alla våra historier som gör oss lite vingklippta men ändå vackra.. och texten Flyger med egna vingar..
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0