1 vecka kvar

idag exat är de en vecka kvar till Lucas blir av med sina gipar.. tycker ändå att tiden gått förhållande vis snabbt..
vi hoppas stort att operationen blivit lyckad och att de varit värt detta..
för även om jag kan säga att de gått bra så är de klart att de varit jobbit... mest för lucas..
tänk er att vara gipsad på bägge fötterna och inte få belasta alls att ha en assisten är väl ok men som nu två.. 
Men som jag sa han har varit tålmodig och han har inte klagat en gång.. inte en gång... 
 
 

Julen är där

 
 Nu kan man ju kalla att julen 2012 är över Julstöket har ladt sig Julfriandet är över och de röda dagarna är slut.. kvar är nu bara några dagar på detta året och snart har klcokorna klingat in ett nytt år med nya dagar att fylla med liv..
 
Julen detta året blev bra Vi friade Alla med Emma och hennes sambo samt lille Sixten.. De har flyttat till ett jätte fint hus Nyrenoverat och frescht.. Emma hade fixat så med julmat och grejor kan säga att mamma va så stolt över denna kvinnan hon utveckas till En enastående mamma 
 
men som malltid går tiden så fort och allt för snabbt tog julen slut.
 
Idag är Maken och sonen på bio De ville se Hobbit och jag kände att de inte va min grej att sitta i tre timmar i en bio salong så de fick vara själva..
 
mår inte helt ok..har lite huvudvärk och de hjälper inte med medicin.. vad ska de bli av detta tro??
 
 

lussedagen 2012

sitter uppkröpen i sängen Har nyss lagt Lucas... Lussedagen 2012 är slut..
vi hade en mysfika med lussebullar och julgodis.. ass och lucas lussade och livet kändes så enkle fr en stund.. värmen som ett klingade barnskratt ger värmer bättre än kaminen..
jag har de bra trotts allt..
 
 
Lucas har börjat att villa ligga mer och mer på magen ingen nu efter operationen.. han har bllivit stark i sin rygg igen , framför allt så har han inte ont i sina ben nu..Han räknar dagarna till omgips och till gipsarna ska av. Han har varit tapper min kämpe..
så ortoligt duktig och man kan inte annat än beundra honom
Jag hade inte klarat de så bra som han gjort..
 
 
 
jag vet att jag ett tag varit gnällig här på bloggen eller gnällig är kanske fel ord De äär ju sant de jag skriver om och jag skulle ljuga om jag skulle skriva att allt är lätt och ljuvligt hela tiden.. för så är de inte heller..
jag är mycket glad och stolt över mina barn och mitt liv jag är besviken på när makten vissa har används fel eller när jag känner mig orättvist behandlad.. men vem reagerar inte då??
 
jag vet att lucas öde inte går att ändra på.. de är som de är och man får ta de för vad de är.. lucas finns kvar lever och finns talar skrattar ler blir ledsen och arg.. normalt för en snart 12 åring Men någonstan kan jag inte ändå förundars över vilken faccinerad resa jag fått vara med om... att se kroppen återhämta sig på vissa delar..hur komplex hjärnan är och framför allt hur mycket vi människor egentligen klarar av svåra situatiorn.
 

Omgipsning

I torsdags omgipsade Lucas sina ben. Vilken skillnad på fötterna nu vi fick ju se dom en stund innan nya gipsen kom på


så arg så besviken så fast

jag är arg besviken på samma gång.. vet inte var jag ska vända mig..känner mig fångad känner mig hånad..
personen som har på någotvis utsett sig till att besämma över andra.. att ha makt och utöva den,,
De är ett fint samhälle vi byggt upp i Sverige Vi får inte säga "negerboll" barnen får inte gå i kyrkan på skolavslutningen vi ska inte fira natioaldagen ect ect Men vi får behandla de handikappade hur som.
De ska räkans på minuter hur mycket hjälp man ska få.. utelämna hela ditt liv läkare ska skriva intyg som ändå inte hjälper... makten ligger hos persone som misnan kan missbruka den..
 
usch ikväll är jag bitter och misann med all rätt..
 
 
och ovan på detta Alla jävla satans telefonföräljare som ringer,,Måtte djävulen ta dem...
 
 

Så jävla arg

nu i skrivande stund är jag så jävla arg att jag kunde sängt i mig ett gäng hasselnötter utan att få en allergisk reaktion..
 
vad är de med kommuner idag.. de låter så himla bra att vi inte ska diskriminera någon men de händer hela tiden ..
Jag skrev ju om den tillfälliga utökningen av lucas asstimmar nu pågrund av hans gipsade ben.. vi fick timmar som mer känns som ett hån än en hjälp men men..
fick till svars att jag kan ju överklaga när jag fått beslutet och jo de kommer jag att göra..
grejen är ju bara den att de inte skickat något beslut än utan tiden bara rinner iväg dagar bliv veckor..
ringer på deras telefontid men de blir upptaget och upptaget och kl 930 är deras telefontid slut och man hänvisas till nästa dag och så går de..
 
idag har jag ringt handläggarens chef utan resultat och jag har till och med ringt hennes chef,,
 
detta ställer ju till de lite ner än så att jag inte kan överklaga jag kan ju inte skicka in assarnas lönerapporer efter som jag inte har något beslut.. 
 
kommunen här i kristianstad och oxå en finurlig lösning på vad man ska göra om man sitter fast i en hiss.. 
man gör inget.. man har ingen jour 
så om du sitter fast i en hiss och bor i kristianstad skaffa dig starka vänner som kan lyfta ut dig..
 
vidare kan jag oxå berätta att en stor miss gjordes i skolan idag men lucas ass där ordinarie ass va sjuk och de kan jag ha förståelse för men igen vikarie sattes in.. lucas själv fick ringa till mig när han behövde på toa..
 
om jag kommer skicka en avvikelse på detta JADÅ
 
 
 

så jävla glad

I lördags kom han,, mitt barnbarn Sixten.. lilla underbara barn.. som vi väntat på dig... den mest underbaraste gosse man kan tänka sig.. när allt va som tyngst kom han och allt blev så mycket bättre.. liten och redan älskad av så många..

RSS 2.0