rullehjul Handskar och rullebugg

Lucas har manuell stol och elstol.. De  känns som de stänidgt är någon pågång med någon av stolar av stolarna.. De har varit utprovning av en till som han har på ovanvåningen.. allt för att så mycket som möjligt ska vara tillgängligt för lucas.. De har varit justering av elstolen och trix med bålstöd.. 
Nu är de så att Lucas vill köra sin manuella stol mera, han har ganska så begränsad rörlighet o sina armar och händer men kan är en kämpe så han kämpar och han vill.. han vill ju vara så självständig de bara går..
rullisen anpassas med olka stöd för att lucas ska sitta så bra som möjligt men vara sak väger.. och vikt på vikt blir tungt.. tungt för lucas att rulla.. så allt ska vara så lätt som de bara går..
Hjulen är någon som väger mycket masiva hjul är praktiskt.. man slipper kolla luften hela tiden.. men massiva hjul väger mer.. så lucas har nu kommit fram till att lufthjul är bäst för honom då de rullat lättast... problemet nu är att lucas får sår av fästena av drivringen på hjulen.. de sitter liksom för nära så lucas hinner inte ta bort händerna innan de slår till honom... vi har letat handskar ett tag,, och de är inte de lättaste att hitta "hela" med typ antiglid i.. Vi hittade efter mycket letande crosshandskar... men de hjälper bara lucas de kommer inte att skydda hans fingrar..
jag pratade med sjukgymansten som nu ska kolla upp olika drivringar och lucas chans att få spiderhjul.. hjul som är ytterliggare lättare och u lucas tycke tuffare,,
 så nu vänar vi på detta...
 
en annan sak är att vi nu fått bekräftelse till BRH  de blir vecka 17 och 18.. Lucas fick oxå kallelse till att få Botox och göra en könig operation.. Nu vet vi inte hur de blir... för om operatinen stör honom för mycket kommer BRH inte ge så mycket som vi hoppas på men om operationen inte blir av kommer hans spändhet störa honom ännu mer..
så nu jagar vi ortopeden för att kolla när lucas kan få nästa tid om vi ombokar..
 
De är mycket som ska klaffa i lucas och vårt liv..
 
Lucas behöver ju ha div saker med sig när man är iväg... när vi va på hjälpmedel till "hittade" vi en liten väska som man kan ha hängande på rullisen och där med ha sakerna med sig alltid...vädligt bra och praktiskt tycker mamma...
Idag på stan hittade lucas en väska han skulle vilka ha.. en fjälräven mini...
får väl se vad som kommer i paketet på födelsedagen:-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0