BRH sammanfattning

Förra och Förra veckan va vi I Lund . På BRH Lucas gjorde en utredning.. en bedömning inför högstadiet
den vsiade att lucas är normalbegåvad Han har lite svårigheter med minnet.. de minnet mananvänder när man tex repiterar in saker.. som man gör tex inför prov då man ska ge lucas mer tid.de visade oxå att lucas behöver 
 mera tid över lag så han är lite långsam
. Och man ska kolla över när lucsa betygssätts.. Han ska ju ha samma möjligheter att utveckla sina betyg och höa dem. tex i bild sp finns de andra vis att utrycka sin konstnärliga förmåga än att rita en bild.. 
 
Vi har ju varit på BRH måga gpnger så att de känner lucas väl så denna utredning känns bra .. lucas är trygg där och de känns bra
Denna gången har de inte focus på lucas motorik Men han hade ju ändå pass med sjukguymnasten och de hon kunde se av att Lucas blivit starkare i sin överkropp och har men kontroll på sin kropp överlag..
 
Att komma till Lund är kluvet.. jag gillar att vara där då lucas alltid stora framsteg och man får bra "inputs" man kan anvädna i vardagen för att göra allt för att underlätta för lucas och så att han kan blir så självständig som de bara går..
Men att vara i Lund drar oxå upp en massa minnen.. minnen man tror man glömt eller i alla fall bearbetet och lagt åt sidan. Men man glömmer aldrig en känsla den kommer tillbax och man minns och man känner.. På någtvis va de ju där allt började... denna resan... 
 
Lucas fick oxå Botox och gjorde en Köning under dessa veckorna.. Lucas får ju Botox med jämna mellanrum för att minska spändheten i hans muskler..Botox sprutar man i de muskler som är mest spända så att de muskler som inte är så spända kan arbeta så de blir mera "jämt" I lucas fall kan man inte ta bort hans spänhet helt då Lucas behöver den när han står och går,, men spändheten får inte ta överhand en tuff balansgång framför allt för lucas.
Botox kan man inte spruta hur ofta som helst och de är en totaldos som man fördelar vid ett tillfälle.. alltså om man skulle se efter två veckor att igentligen skulle man behövt en dutt till i en muskel så kan man inte de utan vänta tills man man spruta helt igen och de måsta gå mellan tre till fyra månader..
denna gången fick Lucas i både benen och i höger hand.
 
Köning, operera stortå nagel gjorde han för att han får nageltrång så himla ofta och de är så svårt att unvika då lucas har ortoser på sina fötter dagligen. 
så man opererade tån och sprutade botox under narkos..
och även i de situationer dras man tillbax till där allt startade.. 
man blir en liten männsika som känner sig totalt vilse. trotts att man vet..
När lucas kom till uppvaket ställde hans stämbandspares till de lite... en lung personal som verkligen visade sig på sin profsighet fixade inhalationer på ett lungt och tryggt vis och allt blev bra igen..
Lugna männsikor är guld världa i sånna situationer.. inget stim de blir liksom inte bättre av de..
 
Vi kom hem och på kvällen/natten hade ont i sin tå... Han hade fått oxynorm, strak värkmedicin med sig hem till att va vid behov och den tog en sådan inför natten men detta gjorde att Lucas mådde illa och blev yr.. Lilla gubben att ligga i sängen och må illa och inte kunna springa upp och kräka om man behöver måste vara en hemsk känsla..så jag va hos honom hela natten... 
dagen efter kände Lucas att de där med staka mediciner de strunar vi i..
så med Ipren och alvedon och högläge fixade detta utan oxynormen..
 
Nu märker vi att Botoxen börjar ha effekt och lucas jobbar på med sin träning.. han är en otrolig kämpe som jag tror aldrig kommer ge upp..
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0